Autor: Cuesta Advokaadibüroo vandeadvokaat/partner Jaak Siim ja jurist Brigitta Jõgi • 15. märts 2023

UUS: õigusaktides on raamatupidajatele olulisi muudatusi

Muu hulgas võeti vastu näiteks makse- ja arveldussüsteemide seadus, millega nähakse ette nõuded suurematele maksesüsteemidele. Seadusega defineeritakse makseturu olulised mõisted ning seatakse arveldussüsteemi reeglid, süsteemi korraldaja ning süsteemis osaleja õigused ja kohustused.
Advokaadibüroo Cuesta vandeadvokaat Jaak Siim

Lisaks võeti vastu välisinvesteeringute usaldusväärsuse hindamise seadus. See reguleerib, millistel tingimustel ja korras hinnatakse kolmandate riikide välisinvestorite või nende kontrolli all olevate ettevõtjate usaldusväärsust juhul, kui välisinvestor soovib osaleda Eesti julgeoleku või avaliku korra seisukohalt olulises majandusvaldkonnas, tehes investeeringu kindlates sektorites tegutsevasse ettevõtjasse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700