Autor: Raamatupidaja.ee • 9. märts 2023

Pakendi- ja jäätmeseadused: olulised muudatused, mida peab teadma ka raamatupidaja

1. maist hakkavad kehtima muudatused pakendi- ja jäätmeseadustes, mis mõjutavad peamiselt pakendiettevõtjaid, toitlustusettevõtteid, jookide tootjaid, festivalide korraldajaid, mõningaid kaubandusettevõtteid ja muidugi paratamatult ka raamatupidajaid.
Foto: Erik Prozes

Riigikogu võttis veebruaris vastu jäätmeseaduse, pakendiseaduse ja tubakaseaduse muutmise seaduse, mis toob kaasa mitmeid olulisi muudatusi ka ettevõtetele. Muudatused puudutavad näiteks ühekordselt kasutatavate plasttoodete turule laskmise piiranguid, tarbimise vähendamist, laiendatud tootjavastutuse kohustusi, tarbija teadlikkuse suurendamist ja liigiti kogumist.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700