Autor: Raamatupidaja.ee • 8. veebruar 2023

Indeksfondid on teise pensionisamba kogujate seas aina populaarsemad

Eelmise aasta lõpus olid osakuomanikud Eestis sõlminud teise pensionisamba fondidega kokku 583 225 lepingut, mida on 6% võrra vähem kui aasta varem. Kõige rohkem lahkusid inimesed aktiivselt juhitud fondidest. Indeksfondidega sõlmitud lepingute arv aga kasvas.
Foto: Pixabay

Aktiivselt juhitud fondide lepingute arv vähenes aastaga ligi 75 000 võrra ning indeksfondide lepingute arv kasvas samal ajal 38 000 võrra. Indeksfondidega sõlmitud lepingud moodustasid aasta lõpus 22% kõikidest teise pensionisamba fondidega sõlmitud lepingutest. Aasta varem oli indeksfondide osakaal kõikidest fondidest 14%. Indeksfonde pakuvad kõik pensionifondivalitsejad. Kokku tegutses Eestis aasta lõpus 26 teise pensionisamba fondi, millest 7 olid indeksfondid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700