Autor: Audiitorbüroo E-Audit vandeaudiitorid Robert Pirk ja Ellen Tohvri • 7. veebruar 2023

Audiitori soovitused: majandusaasta aruande koostamine kriiside ajastul

Artiklis toome välja olulised muudatused, mida tuleb raamatupidajatel ja juhtidel arvestada majanduskeskkonna muutustega seoses ning kuidas majandusaasta aruande koostamisel neid asjaolusid jälgida.
Audiitorbüroo E-Audit vandeaudiitor Robert Pirk
Foto: Silver Gutmann

Majanduskeskkonnas toimuvad suured muutused – väga kõrge inflatsioon, majanduslangus, sõda Ukrainas, probleemid tarneahelates ja kiirelt tõusvad intressimäärad – muudavad ka raamatupidamise aastaaruande koostamise keerulisemaks. Arvesse tuleb võtta neid asjaolusid, mis varasematel aastatel ei pruukinud olla olulised. Järgnevalt käsitleme mõningaid selliseid olukordi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700