Autor: Maris Vutt, advokaadibüroo TGS Baltic AS vandeadvokaat ja äriõiguse teabevara peataoimetaja • 2. veebruar 2023

Äriseadustiku muudatused, mida raamatupidajal tasub kindlasti teada

Äriseadustiku järgi on juhatuse üks peamistest kohustustest korraldada raamatupidamist. Paraku pole juhatuse liikmetel sageli sellist pädevust ning raamatupidaja peab nõustama juhtkonda. Seega on raamatupidajatel ühinguõiguse mõttes oluline juhatust toetav roll.
Advokaadibüroo TGS Baltic AS vandeadvokaat Maris Vutt
Foto: Raul Mee
Veebruari alguses jõustunud äriseadustiku muudatused on jõudnud seadusesse paar aastat tagasi lõppenud ühinguõiguse revisjoni tulemusel, kus ekspertide rühm tegi hulgaliselt erinevaid ettepanekuid, kuidas äriseadustikku täiendada ja muuta. Täiendavalt jõustub osa muudatusi veel 1. septembril 2023 ja 1. märtsil 2024.
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700