Autor: Marit Savi, advokaadibüroo TARK partner, vandeadvokaat • 2. detsember 2022

Nüüd on võimalik ettevõttele broneerida ärinime

Selle muudatusega äriseadustikus antakse võimalus broneerida soovitav ärinimi kuueks kuuks. Mõjuval põhjusel on võimalik broneeringut kolme kuu võrra pikendada, kuid seda vaid ühel korral.
Advokaadibüroo TARK partner ja vandeadvokaat Marit Savi

Ärinime broneerimise võimalus on oluline nii Eesti turule sisenevate rahvusvaheliste kontsernide jaoks kui ka Eestis rebrändingut tegevatele äriühingutele, kes soovivad tegutseda kindla ärinime all, kuid ettevalmistuste ajamahukuse või venimise tõttu võivad leida ennast olukorrast, kus sama või väga sarnane ärinimi on juba kasutusele võetud. Praktikast on teada mitmeid juhtumeid, kus kuuldused tuntud ettevõtjate nimemuutuse kavatsusest on levinud ning soovitud ärinimed on n-ö nina alt ära napsatud. Vahel juhuslikult, vahel pahatahtlikult, lootuses sellelt kasu teenida.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700