Autor: Krista Teearu, Robby & Bobby OÜ partner, ÄP raamatupidamise teabevara peatoimetaja • 13. detsember 2022

Platvormidel teenitud raha muutub üheselt maksustatavaks

Platvormidel teenitud tulu oli siiani hallis alas. Platvormihaldurid maksid kogu teenitud raha inimestele välja ja viitasid, et maksud peab maksma tulu teenija. Riigil jäi aga enamus tulumaksust saamata. Nüüd topitakse see maksuauk kinni platvormihaldurite informeerimiskohustusega.
Raamatupidamisbüroo Robby & Bobby partner, raamatupidamise teabevara peatoimetaja Krista Teearu

Eesti hakkab rakendama EU direktiivi, mille kohaselt aastast 2023 peavad platvormihaldurid hakkama teavet koguma nii füüsilistest kui juriidilistest isikutest müüjate kohta. Kui müüja keeldub platvormihaldurile vajalikke andmeid jagamast, on platvormihalduril õigus tema konto sulgeda ja tasu mitte üle kanda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700