Autor: Külli Reino, raamatupidaja.ee toimetaja- projektijuht • 14. november 2022

SUUR GALERII: Raamatupidajate päev ja Arvestusala Edendaja 2022

Raamatupidaja.ee tähistas 11. novembril rahvusvahelist raamatupidajate päeva konverentsiga teemal "Teadmiste tasakaal". Praktilistele ja põnevatele ettekannetele lisaks sõime ühiselt torti ning traditsiooniliselt tunnustasime ka tänavust Arvestusala Edendajat 2022.
Konverents Raamatupidajate päev 2022
Foto: Raul Mee

Läbi aasta vahendab raamatupidaja.ee arvestusala valdkonnas tegutsevate ja/või seda tugevalt mõjutavate inimeste töiseid saavutusi ja parimaid praktikaid. Koostöös Excellent Business Solutionsiga valime ajakirja kaanepersoonide seast välja arvestusvaldkonda sel aastal kõige enam mõjutanud professionaali.

Rebimine Arvestusala Edendaja tiitlile oli tavapäraselt üsna tihe. Avalik hääletus kestis kaks nädalat ning see päädis uudisega, et sel aastal pälvis Arvestusala Edendaja 2022 tiitli Märt Murd. Raamatupidaja.ee ärijuhi Mare Timiani sõnul andis oma hääle üle 500 inimese, kellest pea 34% valisid oma lemmikuks just Märdi.

Soovime õnne Arvestusala Edendajale 2022!

Arvestusala Edendaja 2022 tiitli pälvis Märt Murd
Foto: Raul Mee

Märdi persoonilugu saad lugeda SIIT.

Tunnustust väärivad siiski kõik valdkonna kandidaadid, kellest saad lugeda SIIT!

Konverentsil räägiti mitmetest pikaajalistest muutustest, mis mõjutavad raamatupidajaid. Olulisemateks teemadeks olid:

- roheraamatupidamine ehk ESG aruandlus, mis esmapilgul puudutab vaid suuremaid ettevõtteid, kuid suurettevõtted hakkavad andmeid nõudma oma partneritelt ja tarneahela erinevatelt lülidelt.

- muudatused pangateenustes - mis on muutumas laenamise, intresside ja krediidihindamise protsessides. Kelle jaoks läheb raha kallimaks? Missuguseid muudatusi on finantsasutustel õigus teha?

- maksejõuetusemenetlus ja pankrot - lisaks muudatustele pankrotimenetlustes on loodud päris uus maksejõuetuse seadus.

- esimesed õppetunnid ja kohtupraktika tänavu augustis jõustunud töölepinguseaduse muudatusega seoses. Miks on 70% töövaidlusi seotud raamatupidajatega?

Lisaks eelmainitutele vaadati üle, missugune on Eesti ja lähinaabrite ettevõtete rahaline olukord, millal ja kuhu suunas peaks oma krediidiotsuseid hakkama üle vaatama ning kuulasime praktilist ülevaadet maksumuudatustest, mis lähiajal raamatupidajate tööd mõjutavad.

Päeva lõpetas meelelahutuslik ettekanne Epp Kärsini poolt, kes on intrigeerivate koolitusteemade taustal üles ehitanud koolitusettevõtte, mis pälvis sel aastal ka Äripäeva Gaselli tiitli. Kuusime tema lugu, kuidas üks naine seda kõike jõuab ning milles peitub tööalase edu saladus?

♥ Peale ettekandeid said kõik soovijad koos käed külge panna osaledes ühes ägedas heategevuslikus projektis. Heategu teeb õnnelikuks!

Meeleolukat konverentsipäeva juhtis Tauri Tallermaa.

Vaata galeriist, kes esinesid ja osalesid ning millest põnevast räägiti:

Foto: Raul Mee
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700