Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 14. november 2022

Korteriühistu juhatus peab korraldama raamatupidamist ja hoiduma arututest riskidest

Kuni kümne korteriomandiga korteriühistu ei pea küll aga võib valida endale juhatust. Ilma juhatuseta juhivad ja esindavad kõik korteriomanikud korteriühistut ühiselt (korteriomandi- ja korteriühistu seadus, KrtS § 24 lg 3 ja 4).
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Üldkoosoleku pädevuses on valida korteriühistule juhatus - korteriühistu juhtorgan, kes juhib ja esindab korteriühistut (KrtS § 24 lg 1). Juhatus võib koosneda ühest kuni kolmest liikmest. Põhikirjaga on võimalik juhatuse liikmete arvu muuta (KrtS § 24 lg 2). Juhatuse liikmeks saab olla vaid teovõimeline füüsiline isik (mittetulundusühingute seadus, MTÜS § 26 lg 2), kes on selleks andnud nõusoleku (MTÜS § 28 lg 1). Juhatusel on korteriühistu esindusõigus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700