Autor: Raamatupidaja.ee • 7. oktoober 2022

Lugeja küsib, asjatundja vastab: FIE tegevuse lõpetamine tema surma korral

Raamatupidamise Praktiku lugeja küsimusele vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh.
Foto: Pixabay

EMTA lehel on selline info: FIE surma korral loetakse ettevõtlus lõppenuks, kui keegi FIE ettevõtlust ei jätka. Ettevõtja maksukohustused ja vara lähevad pärimisseaduse alusel üle pärijatele. Kui pärijad pärandusest loobuvad, siis pärandaja ettevõtlusega seotud varad ja kohustused nendele edasi ei kandu. Loobumisest teatamata jätmisel loetakse pärand igal juhul pärijate poolt vastuvõetuks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700