Autor: Raamatupidaja.ee • 23. september 2022

Kuidas pank hindab, kas anda kliendile laenu või mitte

Mis on laenuvõime, kuidas pank selle välja selgitab, kas ja kuidas saab seda parandada? Neist teemadest sellest intervjuus Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juhi Marina Hakiaineniga räägimegi.
Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen

Tänapäeval on laen tavaline finantsteenus, mis on teatud elu- või arenguetapis kättesaadav peaaegu igale inimesele või ettevõttele. Olgu see siis kodu, investeering oma äri alustamiseks, krediitkaardilimiit või uus auto – olukorrad on erinevad, kuid kõiki neid ühendab see, et laenuandja peab saama kontrollida, kas inimesel oleks üldse hea endale rahalisi kohustusi võtta. Nii hindavad pangad ja teised laenuandjad kliendi krediidiajalugu, rahalist olukorda ja sissetulekute stabiilsust ning määravad kindlaks tema individuaalse laenuvõimelisuse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700