Autor: Ilona Nurmela, Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 22. juuni 2022

Usaldussuhe - mis see on?

Arutleme täna klientide ja nõustajate (advokaadid, juristid, finantsnõustajad, jm) usaldussuhte teemal. Usaldussuhte mõistet kasutame igapäevaselt ja ka seaduste tasemel. Aga usaldussuhe on tegelikult defineerimata, st meil ei ole ühest arusaama, mis see siis on.
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Ilona Nurmela

On olemas arsti ja patsiendi usaldussuhe, ametniku ja riigi vaheline usaldussuhe, kliendi ja advokaadi usaldussuhe. Alljärgnev on minu arusaam, st üks paljudest. Usaldussuhe ei ole lihtsalt see, et ma kedagi usaldan ja sellepärast temaga suhtlen (mõte on utreeritult lihtsustatud, kuid sellegipoolest õige). Usaldussuhe on tegelikult nii tunne, kui suhe, kui teadmine, kui tuleviku prognoosimine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700