Autor: Raamatupidaja.ee • 11. mai 2022

Turuülevaade: riskantsete varade ümberhindamine jätkub

Luminori Eesti privaatpanganduse varahalduri Kalle Kose sõnul oli aprill finantsturgude jaoks taas keeruline. Möödunud kuud iseloomustas languses olevad aktsiaindeksid, jätkuv võlakirjade müügisurve ja üleilmse kasvuprognoosi kärpimine.
Luminori Eesti privaatpanganduse varahaldur Kalle Kose
Foto: erakogu

Keeruline geopoliitiline olukord kruvis kaupade ja teenuste hinnad veelgi kõrgemale ning suur osa maailma keskpankadest olid sunnitud intressimäärasid tõstma. Kalle Kose sõnul tingib see olukord riskantsete varade jätkuva ümberhindamise. Arenenud turgude indeks (MSCI World TRN) kukkus aprillis eurodes arvestatuna 3,3% ja arenevate turgude indeks (MSCI EM TRN) 0,4%.

Raamatupidaja.ee toetajad:
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700