Autor: Külli Reino, raamatupidaja.ee toimetaja- projektijuht • 30. mai 2022

Tööandja kohustused alaealise töölevõtmisel

Peagi algab suvevaheaeg ja paljud lapsed tahavad minna endale taskuraha teenima. Tuletame meelde, millised on erinevas vanuses alaealise töölevõtmise reeglid ja vaatame millised tööandjate eksimused on tööinspektoritele silma torganud.
Foto: Pixabay

Tööandja ei pea taotlema Tööinspektsioonilt luba alla 15-aastase noore tööle võtmiseks, kuid tööandjal on kohustus teha kümme tööpäeva enne 7–14aastase tööle asumist töötamise registrisse vastav kanne.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700