Autorid: Tambet Toomela, Marja Stina Saaliste, Erika Tuvike • 21. juuli 2022

Töötaja ei pea igal ajal kättesaadav olema

Euroopa Parlament on võtnud vastu seadusandliku direktiivi algatuse, mis annaks kõigile, sh kaugtööd tegevatele ja teistele töökeskkonnast eemal viibivatele töötajatele õiguse end väljaspool tööaega tööst välja lülitada.
Õigusbüroo Eversheds Sutherland Ots ja Co tööõiguse eksperdid

Viimasel ajal hoogustunud digitaalsete töövahendite kasutamine lihtsustab kaugtöö tegemist, kuid loob ka olukorra, kus töötaja on pidevalt tööandjale ja kolleegidele kättesaadav. Kui töötaja ei saa end vabal ajal töökohustustest täielikult välja lülitada, kahjustab see pikas perspektiivis töötaja töövõimet ja ka töötervishoidu ning -ohutust laiemalt. Selle probleemi tunnistamine on Euroopas viimas uue töötaja kaitseõiguse tekkeni.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700