Autor: Katariina Krjutškova • 14. aprill 2022

Kapo manitseb sõjaajal ettevõtjaid: mõelge, kellega äri ajate

Kaitsepolitsei juht Arnold Sinisalu tõdes, et ettevõtjate seas tuleb sanktsioonidega seotult teha senisest rohkem teavitustööd.
Foto: Liis Treimann
Ukraina sõja tõttu peavad ettevõtjad hoolikalt valima äripartnereid, sest pahatahtlikud sanktsioonidest kõrvalehiilijad võivad omale kaela tõmmata kriminaalasja, teatas kaitsepolitsei värske aastaraamatu esitlusel.

Kaitsepolitsei aastaraamatus on kirjeldatud näidet, kuidas Eesti ettevõte rajas oma ärimudeli toormele, mida imporditi sanktsioonide all olevast riigist. Tänu odavale materjalile sai ettevõte osaleda hangetel ja sõlmida lepinguid, millega konkurendid sammu pidada ei suutnud. Kuid ühel hetkel muutus sanktsioneeritud riigist toorme sissevedu võimatuks ning lepingutega võetud kohustusi ei suudetud enam täita. "Sanktsioonidele läbi sõrmede vaatamine ei ole stabiilne äristrateegia," tõdeb kaitsepolitsei aastaraamatus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700