Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 6. aprill 2022

Kes on väikeettevõtja ja millised on nõuded tema raamatupidamise aastaaruandele?

Ettevõtjad on jaotatud kategooriatesse raamatupidamise seaduse alusel (RPS). Sellest sõltub, mida ettevõtja peab oma majandusaasta aruandes kajastama.
Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Ettevõtjate kategooriatele (vt tabel 1) on sätestatud konkreetsed kriteeriumid majandusaasta aruande sisu osas. Kui ettevõtja ei täida neid kriteeriumeid kahel järjestikusel bilansipäeval (RPS § 2 lg 6), hakkavad talle kehtima kolmanda majandusaasta aruande esitamisel rangemad kriteeriumid, mis on ette nähtud samm kõrgemale kategooriale.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700