Autor: Villu Zirnask • 27. juuli 2022

Kohtusaalist: töötaja vassis kassasüsteemiga. Kas ja kui palju saab tööandja kahjuhüvitist nõuda?

Kohvikus ligi neli aastat kelner-ettekandjana töötanud töötaja teatas 17. septembril 2018 oma tööandjale, et ütleb töölepingu üles alates 21. septembrist, kuna tööandja on pidevalt viivitanud töötasu maksmisega: tööandja olevat hilinenud töötasu maksmisega regulaarselt kümme ja rohkem päeva ega olevat maksnud augusti töötasu.
Foto: Pixabay

Tööandja Cafe de Flor OÜ väitel ei olevat aga töötasu maksmisega oluliselt hilinenud, mistõttu töötajal ei olnud alust töölepingut erakorraliselt üles öelda ja ülesütlemine on tühine. Augusti töötasu jättis aga kohvik töötajale välja maksmata, sest avastas, et töötaja on omastanud tööandja raha: kohvik viivitas töötasu maksmisega, et selgitada välja töötajate tekitatud kahju suurus ning tuvastada raha omastajad.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700