Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 15. veebruar 2022

Eraparkla viivistasu nõue on käive

Ernst & Young Balticu juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling analüüsib Euroopa Kohtu lahendit, mille keskmes on eraparklaid haldav ettevõte ja selle teenustega seotud maksuküsimused.
Ernst & Young Balticu juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Taani õiguse alusel asutatud eraõigusliku äriühingu Apcoa põhitegevus on eramaal asuvate parklate haldamine kokkuleppel maaomanikega1. Oma tegevuse raames määrab Apcoa kindlaks enda hallatavate parklate kasutamise tüüptingimused, näiteks tasu ja maksimaalset parkimisaega puudutavad tingimused. Iga parkla sissepääsu juures on märk, millel on kirjas:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700