Autor: Raamatupidaja.ee • 14. veebruar 2022

KKK: koolituskulude arve esitamine EU riikidesse ja oma töötajate osaluse maksusatamine

KPMG Baltics spetsialistid selgitavad, kuidas on korrektne rahvusvahelise koolituse korral esitada arveid teistest EU riikidest osalejatele ja kuidas maksustada klientide ja oma töötajate osalust.
Foto: Pixabay

? Korraldasime koolituse Eestis, kus osalejad olid ka teistest EU riikidest. Koolituse kulud tuleb jagada, mitte osalejate arvu järgi, vaid võrdselt riikide vahel. Kas sellisel juhul tuleks teiste riikide osale lisada 20% ja meie ehk Eesti osa maksustada kui erisoodust. Kas koolituse käigus tasutud toitlustamise ja meelelahutuse (näituse külastamine) kuludelt ei tohi käibemaksu tagasi küsida ja tuleks lisada tulumaks, kui külaliste toitlustamine? Kuidas meie töötajatele tehtud kulutusi maksustada? Kas koolitusel osalejatele teen teenuse arve 0% käibemaksuga kui koolituse teenus EU-sse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700