Autor: Villu Zirnask • 23. detsember 2021

Rahandusministeeriumi uuring: Eestis peaks kasutusele võtma teadus- ja arendustegevuse maksukrediidi

Eesti võiks võtta eesmärgiks liikuda erasektori teadus- ja arendustegevuse (TA) toetamisel OECD keskmise poole, milleks oleks umbes 50 miljonit eurot aastas, soovitab rahandusministeeriumi tellimusel valminud uuring „Erasektori teadus- ja arendustegevuse soodustamise analüüs“.
Villu Zirnask, majandusajakirjanik, Finantsjuhtimise Infolehe kaasautor

Uuringus, mille autor on Risto Kaarna, kirjutatakse, et Eesti soodustab praegu erasektori TAd ainult otsetoetustega ja kõigest 0,03% ulatuses SKPst ehk viimastel aastatel umbes 6–9 miljoni euroga. OECD riigid keskmiselt toetavad erasektori TAd otsetoetustega umbes 0,1% ja maksusoodustuste kaudu samuti 0,1% ulatuses SKPst.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700