Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 9. detsember 2021

Meenemünte hakatakse maksustama

Alates juulist 2022 maksustatakse ka Eestis meenemündid käibemaksuga, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

KMS § 16 lõike 21 ja § 17 lõike 1 koosmõjust järeldub, et Eestis ei maksustada käibemaksuga käibel olevat raha, mis on ka igati loogiline. KMS § 16 lg 21 viitab küll rohkem rahaga seotud tehingutele, mitte rahale endale, aga § 17 lg 1 p 3 viitab otsesõnu, et Euroopa Keskpanga määratud euro vahetuskurssi omavad rahatähed ja mündid on maksuvaba kaup, mida impordikäibemaksuga ei maksustata.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700