Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 10. november 2021

Piiriülese käibemaksu tagastamise tähtaja määramise reeglid

KMS § 35 lg 1 p 5 kohaselt saab teise liikmesriigi maksukohustuslane Eestis tasutud sisendkäibemaksu piiriüleselt tagasi küsida, kui avaldus selleks on esitatud hiljemalt kalendriaastale järgnevaks 30. septembriks. See regulatsioon põhineb nõukogu direktiivil 2008/9/EÜ. Ehk, siis sarnased ajalised piirangud kehtivad kogu Euroopa Liidu osas.
Foto: Meeli-Kyttim

Euroopa Kohus analüüsis 21. oktoobri 2021. aasta lahendis Wilo Salmson France SAS1, olukorda, kus mahaarvamisõigust sooviti kasutada rohkem kui kolm aastat hiljem, kui kulutused tehti.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700