Autor: Mart Nõmper • 9. november 2021

Auditeeri oma audiitorit

Eestis suureneb ettevõtete arv, kes tänavu kasvanud käibe ja bilansimahu tõttu peavad tellima oma 2021. aasta majandusaasta aruandele kas auditi või ülevaatuse. Seevastu audiitorettevõtete arv on mullusega võrreldes vähenenud. Kuidas toime tulla olukorras, kus teenusepakkujaid jääb vähemaks, tellijaid tuleb juurde ja audiitorettevõtete kvaliteedikontrollist selguvad murettekitavad tulemused?
Grant Thornton Balticu auditijuht Mart Nõmper

Paljudes majandussektorites oli mullukevadisest koroonapandeemiast põhjustatud tagasilangus ajutine ja taastumine on olnud kiire. See tähendab, et ettevõtete käibed ja bilansimahud on kasvanud ja paljud, kes on seni pidanud tellima audiitori ülevaatuse, peavad nüüd tellima mahukama töövõtu – auditi. Paljud, kel siiani polnud audiitorkontrolli kohustust, on nüüd ületanud audiitori ülevaatuse kriteeriumid ja peavad tellima ülevaatuse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700