Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 3. november 2021

Exceli nipp: Tabeli ridu tasub näidata erivärviliselt

Kui pidada Exceli lehel logi toimuvate sündmuste kohta või kirjeldada tulevikuplaane, võib osutuda kasulikuks lasta erinevate ridade andmed paista erivärvilistena. Sel juhul on silmal kergem ridu lugedes andmeid haarata. Selles artiklis teeme läbi ühe lihtsa tingimusliku vormindamise (Conditional Formatting) triki, mis abiveeru järgi otsustab, milline rida kuvada värvilisena ja milline mitte. Seda ideed võib igaüks muidugi loominguliselt edasi arendada ja laiendada oma vajaduste kohaselt.
Exceli/VBA arendaja ja koolitaja Uno Kõrsmaa

Võtame appi taas vana sõbra, psühhiaatri, kes oma teatud eluvaldkonna patsientide visiite Excelis korrektselt planeerib ja registreerib. Mõni patsient käib kontrollis või ravil tihedamalt kui teine, mõni isegi kaks korda päevas, seega täpsel ajal kohale ilmumine on väga vajalik, sest muidu läheks planeeritud päevakava väga sassi. Niisiis, olgu väljavõte psühhiaatri ajaplaanist näiteks selline:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700