Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 4. november 2021

Määratud kaitsja tegevus võib teatud juhtudel olla maksuvaba sotsiaalhoolekandeteenus

Euroopa Liidu Kohus (Euroopa Kohus) analüüsis omapärast kaasust1, kus riigi poolt määratud kaitsja esindas piiratud teovõimega isikut ja advokaaditasu maksis riik. Euroopa Kohtule esitatud küsimusi oli kokku seitse, millest olulisemad olid, kas tegemist on üldse majandustegevusega käibemaksudirektiivi tähenduses, kui riik tasub advokaadile osutatud teenuse eest kliendi asemel ja makstud tasu ei pruugi katta kõiki advokaadi kulusid.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700