Autor: Mare Timian, raamatupidaja.ee juht • 7. september 2021

Majutusteenuse ja eluruumi üüri mõistete selgitus

Majutusteenuse osutamisele ei kohaldata maksuvabastust. Käibemaksuseaduses puudub aga majutusteenuse mõiste selgitus. Majutusteenuse mõiste leiab turismiseadusest, mille kohaselt on see ajutise ööbimisvõimaluse pakkumine.
Foto: Dmitry Cherny

Turismiseaduse (TurS) § 17 lõike 3 kohaselt ei loeta majutusteenuseks:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700