Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 2. september 2021

Exceli nipp: Kui tähtaeg langeb nädalavahetusele…

Kui mingisugune tähtaeg langeb nädalavahetusele (näiteks maksetähtaeg), siis on enim levinud otsus see, et makse või muu tähtajaga tegu sooritatakse esimesel järgneval tööpäeval. Vaatame nüüd koos ühte võimalust, kuidas oma Excelis asuvat tähtaegadega tabelit muuta ühe valemiga selliseks, et ta annab ise märku, mis päeval olukord tegelikult lahendamisele läheb, nii et sa ise ei peaks ümberarvestusi tegema.
Koolitaja ja Exceli/VBA arendaja Uno Kõrsmaa

Olgu meil siis näiteks loend kuupäevadega, mille kõrvalveergu teeme valemi, kasutades funktsiooni WEEKDAY, mis annab meile kuupäeva järgi nädalapäeva numbri.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700