Autor: Raamatupidaja.ee • 26. august 2021

Eesti majandusele prognoositakse tugevat taastumist

Reitinguagentuur Standard and Poor’s (S&P) kinnitas Eesti riigireitingu senisel kõrgel tasemel AA- ja tõstis reitingu väljavaate stabiilse pealt positiivseks. Eesti majandus on agentuuri hinnangul kriisis hästi vastu pidanud ja piirangud on olnud väiksemad võrreldes teiste Euroopa riikidega. Seetõttu prognoosib agentuur Eesti majandusele sel ja järgmisel aastal tugevat taastumist, mis toob kaasa vastavalt 5,5 protsendise ja 4,8 protsendise majanduskasvu.

Majanduse taastumisele aitavad lühiajalises vaates kaasa ajutised eelarve toetusmeetmed. Järgnevatel aastatel saab majandus olulist tuge ka Euroopa Liidu rahadest ja taasterahastust (RFF). Järgmise üheksa aasta jooksul peaks sealt Eesti majandusse jõudma ligikaudu 8 miljardit eurot, millest esimesed maksed võiksid Eestile tulla juba sel aastal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700