Autor: Raamatupidaja.ee • 28. juuli 2021

Kuidas tunda ära pangatöötajatena esinevaid petiseid

Juba pikemat aega on räägitud juhtumitest, kus inimesed saavad kõnesid petturitelt, kes üritavad pangatöötajaid teeseldes kätte saada nende andmeid, sh internetipanga juurdepääsu ja PIN-koode. Kuna sellisesse lõksu langemine lõpeb enamasti raha kaotusega, tuletab pank meelde lihtsad nipid, kuidas petturite katsed läbi näha ning oma vara seeläbi kaitsta.
Foto: Pixabay

„Erinevaid pettuseid tuleb ette tihti, kuid mida heitlikumad on ajad, seda aktiivsemaks kelmid muutuvad. Kui inimeste kindlustunne on nõrgenenud, siis püütakse seda igal moel ära kasutada ning läbi hirmu saada kätte nende raha,“ ütles Luminori finantskuritegevuse tõkestamise üksuse juht Hannes Oja. „Üks levinud pettuse viis on esineda pangatöötajate nime all ning erinevate hirmutavate võtetega püüda inimestelt välja meelitada ligipääs nende pangakontole, et sealt siis raha varastada. Kusjuures petised on muutnud nii nahaalseks, et püüavad lõksu meelitada isegi pangajuhte, nagu eelmisel nädalal näiteks tõime.“

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700