Autor: Raamatupidaja.ee • 14. juuli 2021

Ettevõtete laenunõudlus tegi kasvuhüppe ja maksepuhkused vähenevad endiselt

Juunis kasvas märkimisväärselt ettevõtete laenunõudlus – uusi laene võeti 58% enam kui mais. Ehkki eraisikud võtsid uusi laene juunis maikuust veidi vähem, püsib ka eraisikute laenunõudlus väga tugeval tasemel. Jätkuvalt kahaneb nii eraisikutest kui ettevõtetest maksepuhkusel olevate laenude hulk. Juba rekordmadalal tasemel olnud enam kui 60 päeva võlgu olevate laenajate osakaal laenuportfellist langes juunis veelgi.
Pangaliidu juhatuse esimees Allan Parik
Foto: Liis Treimann

Ettevõtete laenunõudlus tegi juunis korraliku hüppe, kasvades maikuiselt 384 miljonilt eurolt 607 miljonile. Eraisikute laenunõudlus on samuti tugev – juunis võtsid pered uusi laene 195 miljoni euro ulatuses. Eraisikute laenuportfelli maht Eesti pankades ületab juulis ilmselt 10 miljardi euro piiri ja ettevõtete laenuportfell läheneb 7,7 miljardile eurole.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700