Autor: Kristjan Kurg • 3. juuni 2021

Kurioossed aruanded: Kross parandas vanad kahjumid kordades suuremaks

Kõue Mõisa omanikud Mary Kross ja Eerik-Niiles Kross.
Foto: Veiko Tõkman
Reformierakonna poliitiku Eerik-Niiles Krossi ettevõte Kõue Mõis esitas teist korda kolme majandusaasta aruanded, millega parandati kahjum mõnel juhul pea kolm korda suuremaks. Audiitor jättis puuduliku info tõttu aruannetele hinnangu andmata ning viitas vara väärtuse võimalikule vähenemisele ja segadusele laenudega.

Aprillis esitas Kõue Mõis viimase nelja majandusaasta aruanded. Viimati esitas Krossi ettevõte 2017.–2019. aasta aruanded eelmise aasta augustis, kuid siis edastas need registrisse notar ning lisamata jäeti ka ettevõttele kohustuslik audiitori ülevaade. Enne eelmise aasta suve ei olnud Kõue Mõis esitanud kolme aasta jooksul ühtegi aruannet.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700