Autor: Raamatupidaja.ee • 27. mai 2021

Aprillis kimbutasid ettevõtteid taas lunavararünnakud

Aprillis registreerisis Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) 149 intsidenti, millest mitu oli suure mõjuga teenusekatkestust, häiritud oli muu hulgas riikliku autentimisteenuse TARA ja portaali eesti.ee töö ning IT-teenusepakkuja rünnaku kaudu levis lunavara nelja Eesti ettevõtteni.

22. aprilli pealelõunal ei saanud paari tunni vältel kasutada eesti.ee portaali ja kolmveerand tunni jooksul riigi autentimisteenust (TARA), mille tagajärjel ei olnud võimalik ühtegi TARA kasutavasse teenusesse sisse logida. Katkestuse põhjustas riistvara rike. Teenuste ümber lülitamisel tekkis mõningaid viivitusi, ent sama päeva õhtuks õnnestus kõik teenused taastada.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700