Autorid: Katrin Rehemägi, Kersti Korss • 24. mai 2021

OSS ja IOSS: liitumine ja deklareerimine

Alates 1. juulist 2021 hakkavad kehtima muudatused Euroopa liidu käibemaksureeglites, millega kehtestatakse kaks uut erikorda - nn OSS erikord, ehk teenuse, ühendusesisese kaugmüügi ja internetipõhise kauplemiskoha kaudu kauba võõrandamise käibemaksuga maksustamise erikord ja IOSS erikord ehk ühendusevälisest riigist imporditud kauba kaugmüügi erikord.
Katrin Rehemägi, BDO Eesti

Sisuliselt võimaldavad erikorrad deklareerida kõigisse liikmesriikidesse teostatavate piiriüleste B2C müükide (müük ettevõtjalt lõpptarbijale, business to consumer) käibemaks ühel deklaratsioonil ja tasuda kogu see käibemaks oma asukohariigis ilma vajaduseta registreerida käibemaksukohustuslasena lõpptarbijate asukohariikides.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700