Autor: Äripäev • 6. mai 2021

Rahapesu andmebüroo uueks juhiks saab Helme poolt ära põlatud finantsinspektsiooni spetsialist

Alates 2019. aastast töötas Mäeker finantsinspektsioonis rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise järelevalve osakonna juhatajana.
Foto: Liis Treimann
Valitsus otsustas täna nimetada rahapesu andmebüroo (RAB) uueks juhiks eelmisele rahandusministrile Martin Helmele sobimatuks osutunud Matis Mäekeri, kes on viimased ligi kümme aastat töötanud finantsinspektsioonis.

Alates 2019. aasta jaanuarist oli Mäeker inspektsioonis rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise järelevalve osakonna juhatajana. Mäekar valiti esmakordselt RABi juhiks eelmise aasta lõpus, kuid siis ei soovinud rahandusminister Martin Helme (EKRE) kümneaastase kogumusega finantsinspektsiooni ametnikku ametisse nimetada. Nimelt polnud riigikantselei valitud Mäekar minister Helme eelistus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700