Autor: Finantsuudised.ee • 12. märts 2021

Riigile kuuluv tarkvara tehakse kättesaadavaks kõigile

Täna on riigikogus esimesel lugemisel riigivaraseaduse eelnõu muudatused, mis jõustumisel võimaldavad riigiasutustel jagada oma digitaalset vara omavahel või teha ka tasuta avalikkusele kättesaadavaks.
Foto: Pixabay

Riigihalduse minister Jaak Aab märgib, et tegemist on eelnõuga, mis aitab astuda olulise sammu avatuma, läbipaistvama ning ettevõtjasõbralikuma digiriigi suunas. „Taaskasutus ja jagamismajandus on jõudnud ka riigi digitehnoloogiasse. Riigiasutustel on tekkinud palju digitaalset vara, mida saaks kasutada korduvalt. Nii saaks ühekordsest digiinvesteeringust mitmekordselt ja laiemalt ühiskonnas kasu. Digitaalse vara jagamisel ei jää jagaja ise millestki ilma – see eristab digitaalset vara muust riigivarast,“ ütles minister. „Praegu kehtiv seadus seda võimalust ei arvesta, on mitmeti tõlgendatav ja tekitab kohmakaid menetlusi ning ajakulu. Seadusemuudatusega loome selged reeglid, kuidas tarkvara, näiteks infosüsteeme, rakendusi, veebiraamistikke jt taaskasutada ja anda tasuta kasutamiseks."

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700