Autor: Finantsuudised.ee • 12. märts 2021

Eelarveraha: millele kulutavad Eesti ja lähiriigid

Sotsiaalkaitse on endiselt riigieelarvete peamine kuluartikkel, kuid juba enne pandeemia algust ületasid Leedu tervisekulutused protsentides vastavat kuluartiklit Lätis ja Eestis, kus eelistati kulutamist haridusele. Ukraina kulutab märkimisväärse osa eelarvest avalikule korrale ja riigikaitsele.
Foto: Pixabay

2019. aastal moodustasid avaliku sektori kulutused Eestis 38,9% riigi SKPst. Ja haridusele tehtavate kulutuste osakaal on muutunud üheks suurimaks Euroopas. Millele kulutatakse eelarveraha Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas? Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces analüütikud analüüsisid kõigi riikide finantsaruandeid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700