Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 1. märts 2021

Kauba kaugmüügi käibemaksuga maksustamine muutub oluliselt

Riigikogu võttis 10.02.2021 vastu käibamaksuseaduse ja tolliseaduse muutmise seaduse, mille alusel muutub oluliselt kaugmüügi käibemaksuga maksustamise regulatsioon. Senise kaugmüügi asemel hakatakse eristama ühendusesisest kaugmüüki ja ühendusevälist kaugmüüki.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Käibemaksuseaduse muudatus on vajalik, sest 01.07.2021 jõustuvad käibemaksudirektiivi muudatused ja liikmesriigid peavad selleks ajaks oma siseriiklikud seadused Euroopa Liidu reeglitega kooskõlla viima.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700