Autor: Raamatupidaja.ee • 12. veebruar 2021
Ainult tellijatele

Läheneb Intrastati küsimustiku esitamise tähtaeg

Väliskaubanduse küsimustiku Intrastat selle aasta esimesed andmed tuleb jaanuari kohta esitada 14. veebruariks. Seda tuleb teha kõigil ettevõtetel, kelle Euroopa Liidu liikmesriikidega peetava kaubavahetuse käive ületab vastava statistilise läve. Kaupade lähetamisel on statistiline lävi 130 000 eurot ja kaupade saabumisel 230 000 eurot.

Autor: Pixabay

Statistikaameti juhtivanalüütiku Evelin Puura sõnul tehakse Intrastati andmete alusel väliskaubandusstatistikat, mis aitab avalikus ja erasektoris otsuseid langetada nii kogu maailmas ning Euroopa Liidus kui ka eraldi igas liikmesriigis. „Väliskaubandusstatistika põhjal saab kavandada transporditaristut ja hinnata majanduse elujõudu. Ettevõtetel on seda statistikat vaja näiteks turu-uuringute korraldamiseks,“ lisas Puura.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700