Autor: Raamatupidaja.ee • 12. veebruar 2021

Läheneb Intrastati küsimustiku esitamise tähtaeg

Väliskaubanduse küsimustiku Intrastat selle aasta esimesed andmed tuleb jaanuari kohta esitada 14. veebruariks. Seda tuleb teha kõigil ettevõtetel, kelle Euroopa Liidu liikmesriikidega peetava kaubavahetuse käive ületab vastava statistilise läve. Kaupade lähetamisel on statistiline lävi 130 000 eurot ja kaupade saabumisel 230 000 eurot.
Foto: Pixabay

Statistikaameti juhtivanalüütiku Evelin Puura sõnul tehakse Intrastati andmete alusel väliskaubandusstatistikat, mis aitab avalikus ja erasektoris otsuseid langetada nii kogu maailmas ning Euroopa Liidus kui ka eraldi igas liikmesriigis. „Väliskaubandusstatistika põhjal saab kavandada transporditaristut ja hinnata majanduse elujõudu. Ettevõtetel on seda statistikat vaja näiteks turu-uuringute korraldamiseks,“ lisas Puura.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700