Autor: Kristjan Pruul • 28. jaanuar 2021

Viimase hetke muudatus seaduses jahmatas riigiameteid

Pankrotiõiguse grand old man'il Paul Varulil oli seaduse menetlemise ajal varus trump, mis pani riigiametid lihtsalt õhku ahmima.
Foto: Andras Kralla
Kui ärikeeldude ning pankrotimenetluste muudatuste koha pealt erapraksise pidajatel ja riigil suuri eriarvamusi pankrotiseaduse revisjoni ajal ei tekkinud, siis ootamatud muutused kohtulike hüpoteekidega teevad justiitsministeeriumile ning maksu- ja tolliametile tuska.

Lisaks ärikeeldude laiemale kehtestamisele tegi TGS Balticu vandeadvokaat Paul Varul riigikogus pankrotiseaduse muutmiste menetlemise ajal lobitööd veel paarile olulisele muudatusele õiguses. Ja edukalt. Üks pea kõiki riigiasutusi jahmatanud muudatus käis kohtulike hüpoteekide kohta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700