Autor: Raamatupidaja.ee • 19. jaanuar 2021

Sinu aju veab sind ninapidi

Sinu otsus juua hommikul tass kohvi võib filosoofid ja füüsikud tülli ajada. Kas sa langetasid selle otsuse just äsja ise või määrati kohvijoomine kindlaks juba miljardeid aastaid tagasi, kui universum tekkis? Teadus hakkab vastusele lähemale jõudma ning tulemus näib seadvat löögi alla meie vaba tahte eksistentsi.

Proovi end korraks kõrvalt jälgida. Võib-olla istud sa parasjagu mugavas toolis ja loed. Kuidas sa täpselt tooli istusid? Mismoodi sa sattusid just seda artiklit lugema? Mõtle, millised valikud sind sellesse olukorda juhtisid. Kas sa langetasid vahepeal mingeid aktiivseid otsuseid või tegutsesid täiesti automaatselt? Kui tegid aktiivse valiku, kuidas sa selleni siis jõudsid? Siit edasi saame mõtiskleda selle üle, kas kogu su tegevus on vaba tahte tulemus või juhivad seda aju alateadlikud protsessid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700