Autor: Marge Ugezene • 14. jaanuar 2021

Rohkem bürokraatiat: suurfirmade aruanded lähevad põhjalikumaks

NG Investeeringute juhatuse esimees Jüri Käo suhtub uude nõudesse kriitiliselt.
Foto: Andras Kralla/Äripäev
Suurettevõtted peavad hakkama majandusaasta aruannetesse kirja panema firma tegevuse mõju näiteks keskkonnale, samuti seda, kas järgitakse inimõigusi, ja hoidma silma peal äripartneritel. Ettevõtjad näevad selles järjekordset paberimajanduse koormuse kasvu.

Suurettevõtja Jüri Käo on kriitiline. „Olen põgusalt kuulnud, et midagi sellist on tulemas. Eks see on üldine trend, et administratiivne koormus, mis ettevõtjate peale pannakse, suureneb kogu aeg. Tehakse vajalik ära, aga see on jälle mingi kulu,“ ütles Jüri Käo. „Üldine foon tekitab muret. Ettevõtjad peavad tegema asju, mis ei ole ettevõtlusega seotud, riigi kontrollifunktsioonid kantakse vaikselt üle ettevõtjatele.“

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700