Autor: Raamatupidaja.ee • 15. detsember 2020

Majandusanalüüs: kriisi mõju maakondadele on väga erinev

Tallinnas loodi möödunud aastal küll üle poole (54%) Eesti SKP-st, kuid see osakaal pole alates 2014. aastast oluliselt muutunud. 2018-2019. aastatel on pealinna osakaal kogu riigi SKP-s isegi veidi vähenenud. Viie aastaga on SKP osakaal Eesti keskmise suhtes vähenenud kõige enam Ida-Viru maakonnas. Eriti tugev vähenemine toimus möödunud aastal. Enim on SKP osakaal Eesti keskmise suhtes suurenenud aga Tartu linnas ja Harju maakonnas (ilma Tallinnata), kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Pixabay

Kuigi Tallinnas loodud SKP elaniku kohta ehk elatustase oli möödunud aastal 165% Eesti keskmisest, on see osakaal viimastel aastatel oluliselt langenud. See osakaal on vähenenud rohkem ka Ida-Viru, Lääne-Viru, Põlva ja Võru maakondades, samal ajal kui Tartu linnas, Hiiu ja Rapla maakondades on SKP elaniku kohta Eesti keskmise suhtes viimase viie aastaga tubli kasvu teinud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700