Autor: Raamatupidaja.ee • 23. november 2020

Kas maksuvõlas ettevõte kustutatakse aastaaruande esitamata jätmisel?

Eelmisel kuul kirjutasime sellest, kas aastaaruannete esitamata jätmine on ettevõtte likvideerimise soodsam alternatiiv. Jätkame selle teemaga ning avaldame Maksu- ja Tolliameti seisukoha, mis puudutab eelkõige võlgades ettevõtteid ja nende kustutamist võla mahakandmise tõttu.
Foto: Meeli Küttim

Maksu- ja Tolliameti arvestuse ja võlahalduse valdkonnajuht Liina Jõõts selgitab, et kindlasti ei ole võlgade esinemisel õige lahendus majandusaasta aruannete esitamata jätmine. Ei saa lootma jääda, et maksuhaldur sellisel juhul võlad maha kannab. Maksuhaldur kannab maha juriidilise isiku maksuvõla tema pankroti- või likvideerimismenetlusega lõpetamise või likvideerimismenetluseta sundlõpetamise korral, kui puudub maksukohustuse täitmise eest vastutav kolmas isik või sellelt isikult ei ole võimalik maksuvõlga sisse nõuda. Võlga ei kanta maha enne, kui isik on äriregistrist kustutatud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700