Autorid: Sigrid Kõiv, Geret Perv, Jane Suu, Kristjan Pruul • 5. november 2020

Majandusaasta aruandega hilinejaid ähvardab kiiremini trahv

Kõige suurem aruannet mitte esitanud ettevõte on ärimees Margus Linnamäele kuuluv MM Grupp.
Foto: Andras Kralla
Eelmise aasta majandusaruande jättis tähtajaks esitamata 30 protsenti sellistest ettevõtetest, kelle käive ületab käibemaksukohustuslase piiri. Pangad vaatavad mitte-esitajate poole altkulmu ning ministeerium valmistub hilinejaid kiiremini trahvima, sealjuures võib trahvida ka juhatuse liikmeid isiklikult.

Majandusaasta aruannete esitamine ei ole midagi, mis pakuks huvi ainult ajakirjandusele või konkurentidele, see on tööriistaks nii statistikaametile kui ka maksuametile ning väga tähelepanelikult jälgivad oma klientide sõnakuulelikkust pangad.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700