Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 17. november 2020

Liikmesriikidel on õigus sätestada käibemaksu korrigeerimise tingimused mittetasumise korral

Käibemaksuseaduse muutmise seadus on läbinud Riigikogus esimese lugemise ja selles eelnõus on lisaks käibemaksudirektiivi muutmisest tingitud kohustuslikele muudatustele taaskord sätted, mis annaksid maksumaksjale õiguse tasutud käibemaksu korrigeerida olukorras, kus klient ei ole kauba või teenuse eest tasunud, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Tõsi küll, see muudatus on juba korra Vabariigi Valitsuse poolt 2019. aastal menetlusest maha võetud raske majandusliku olukorra tõttu riigis, kuid nüüd on eelnõu vähemalt Riigikokku jõudnud. Kas ta seekord tõesti vastu võetekse, selgub ilmselt 2020. aasta jooksul.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700