Autor: Raamatupidaja.ee • 13. oktoober 2020

Lugeja küsib, asjatundja vastab (oktoober 2020)

Raamatupidamise Praktiku lugejate küsimustele vastavad KPMG Baltics OÜ ja Sisekaitseakadeemia finantskolledži eksperdid.
Foto: Pixabay

? Ettevõte tegeleb hulgimüügiga. Küsimus puudutab hankijate kampaaniaid, mille puhul ostame algselt kauba hinnaga sisse ja kliendile anname sama kauba tasuta edasi (näiteks klient ostab kaks toodet, aga maksab ainult ühe eest). Hiljem tarnijad kompenseerivad meie poolt kliendile tasuta antud kauba meile kas rahaliselt või tasuta kaubana. Meie poolt kliendile väljastatud arvel kajastub käibemaks, mille arvestame tavapäraselt müügihinnalt. Näiteks kauba tavapärane müügihind 10 eurot, kaup maksustatud 20% määraga. Arvel kajastub kauba hind 0 eurot, käibemaks 2 eurot. Kas see on korrektne või ei peaks käibemaksu üldse müügiarvele lisama? Kas on korrektne, et klient peab tasuta kauba käibemaksu meile kompenseerima?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700