Autor: Triinu Kase, Excellent Business Solutions Eesti AS, teenindusosakonna juht • 5. oktoober 2020

Excellenti 5 nõuannet Standard Booksi kohta

Standard Booksi kliendid saavad sellel sügisel versiooniuuenduse, millega kaasneb palju uusi võimalusi. Toome välja viis uuendust, mida meie kliendid on oodanud.
Triinu Kase toob välja viis Standard Booksi versiooniuuendust

1. PANGALIIDESED

Lisatud on liidestus LHV Connecti ja SEB Baltic Gatewayga. Liidestused võimaldavad pärida eelmiste päevade ja jooksva päeva konto väljavõtet. Kummagi panga klientidel ei ole vaja panga väljavõtte faile käsitsi eksportida-importida.

Aruandest „Panga väljavõte” (pangaliidestus) on nüüd näha, millised kaardid on väljavõtte reast koostatud. Koostatud kandeid, laekumisi ja tasumisi saab avada otse aruandest. Vajaduse korral saab koostatud kandeid parandada, klõpsates aruandes oleval lingil.

2. E-TEENUSED

Äriregistri päringule on lisatud e-arve vastuvõtjate info. Nii on võimalik perioodiliselt saada uuendatud info arve saajate e-arvete vastuvõtmise suutlikkuse kohta. E-arve vastuvõtja linnuke on lisatud nii kontakti kaardile kui ka arvele, et oleks lihtsam näha kliente, kellele saab saata e-arveid.

Lisatud on võimalus edastada e-arvetega makse saajana kolmas osapool, kui arved tuleb tasuda kellelegi teisele, näiteks omavalitsusele või faktooringufirmale.

3. METALLI PÖÖRDMAKS JA PÖÖRDKÄIBEMAKS

Uues versioonis on seadistamine muudetud lihtsamaks ja automaatsemaks. Seadistusse „Lausendamine, ostud” on lisatud uus väli „Metalli pöördmaks”, kuhu saab sisestada vastava käibemaksukoodi. Kui e-arvete puhul on operaatori portaalis sisestatud sama käibemaksukood, siis ei pea tarnija e-arvest ostuarve koostamisel käsitsi muudatusi tegema.

4. KMD INF

Uues versioonis saab KMD INF aruannet edastada Maksu- ja Tolliameti süsteemi nii kinnitatud kui ka kinnitamata kujul. Lisatud on võimalus koostada otse KMD INF aruandest maksude tasumise fail. Selleks on lisatud uus plokk, kuhu saab sisestada Maksu- ja Tolliameti konto, viitenumbri ja selgituse. Võimalus on eksportida olemasolevast ettevõttest KMD INF seadistused.

5. VIITENUMBER

Lisatud on võimalus arve viitenumbrit käsitsi muuta. Kui viitenumbrit käsitsi ei sisestata, genereeritakse automaatselt kliendi- või arvepõhine viitenumber.

Tellimusel olev viide on võimalik üle kanda ettemaksuarve ja müügiarve viitenumbri osale. Samuti on võimalik genereerida kontaktipõhine viitenumber otse kontakti kaardi operatsioonide menüüst.

Tutvu kogu uuenduste nimekirjaga Excellenti kodulehel www.excellent.ee.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700