Raamatupidaja.ee  • 3 september 2020
Uudised
Ainult tellijale

Euroopa ettevõtetest 71% on pandeemiast tulenevalt leppinud pikemate maksetähtaegadega

COVID-19 esimene laine pani Euroopa ettevõtteid selgelt rohkem muretsema majanduslanguse mõjude pärast. Euroopa juhtiva inkassoettevõtte Intrum uuringu kohaselt arvas 44% COVID-19 kriisi ajal vastanud ettevõtetest, et majanduslangus mõjutaks tõsiselt nende äri – veel veebruaris oli sama näitaja 26%. Siiski kalduvad Eesti ettevõtted Euroopa võrdluses olema optimistlikumad, millele viitas ka Eesti II kvartali oodatust väiksem majanduslangus, teatas Intrum.

Foto: Pixabay

Teatavasti tabas pandeemia kõige valusamalt majutus- ning ja vaba aja sektorit: Euroopas ütles 42% uuringus osalenud nende sektorite ettevõtetest, et majanduslangus avaldab nende ärile suurt mõju – see oli kõige kõrgem näitaja 11 majandussektori võrdluses. Kõige väiksem mõju avaldus valitsus- ja avaliku sektori tegevusele (31%).

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700