Autor: Raamatupidaja.ee • 3. august 2020

Jaekaubandusettevõtete müügitulu pöördus juunis kasvule

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu juunis 671 miljonit eurot, mis on püsivhindades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 7% suurem.

Statistikaameti juhtivanalüütik Jaanika Tiigiste tõi välja, et aprillis ja mais langenud tööstuskaupade kaupluste müügitulu pöördus juunis taas tõusule ning suurenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 12%. „Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi ehk kioskites, turgudel ning otsemüügil jäi müügitulu eelmise aasta juuniga võrreldes väiksemaks,“ lisas Tiigiste.

Kõige rohkem ehk veidi üle kolmandiku suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes. Keskmisest enam ehk 29% suurenes müügitulu ka muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus müüakse peamiselt arvuteid ning nende lisaseadmeid, raamatuid, sporditarbeid, mänge, mänguasju, lilli, istikuid jm. Viimastel kuudel langust näidanud apteekide ja kosmeetikatarvete kaupluste müügitulu kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 7%, tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kaupluste müügitulu 4% ning muude spetsialiseerimata kaupluste, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kaubamajade) müügitulu 2%. Müügitulu kasv jätkus ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700